kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Ekim 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Barzani'nin 7 şirketi kaçak sigara ve alkolle ihya oluyor!

RAHİM AK
Teftiş Kurulu, Barzani'nin fabrikalarının sahte sigara üretimi için gerekli makine ve malzemeyi Mersin'de kurulu Golden Universal başta olmak üzere 7 şirket aracılığıyla temin ettiğini ortaya çıkardı..
Gümrük Müsteşarlığı Teftiş Kurulu'nun 2005'te hazırladığı raporda, Barzani'nin Kuzey Irak'ta kurulu iki sigara fabrikasına Mersin Serbest Bölge'de kurulu 7 şirket aracılığıyla başta makine olmak üzere sigara üretiminde kullanılan her türlü maddenin gönderildiğini tespit etti. Raporda bölgede kurulu ve paravan şirket cenneti olan Panama orjinli Golden Universal'in Al-Tahir ve Dolphin şirketleriyle ortak kullandığı depolarda yapılan incelemelerde Irak'a gönderilmek üzere bekletilen çok miktarda sigara kâğıdı, sigara filtreleri, kartonlar ve sigara kâğıdına baskı yapan silindirlerin tespit edildiği, sigara makinelerinin ise incelemeden önce Irak'a gönderildiğinin görüldüğü belirtildi. Alıcı firmanın ise Dohuk'ta bulunan ve Kürt lider Neçirvan Barzani'ye ait olduğu bilinen Kany Company olduğu ortaya konuluyor.

TERÖR FİNANSE EDİLİYOR
Teftiş Kurulu, aynı serbest bölgede bulunan Feder, Dolphin Dış Ticaret ve Sunset Adviser Inc aracılığıyla yine Barzani'ye ait Fahir İbrahim Muhammet firmasına çok sayıda sigara üretimine yarayan makine ve malzeme gönderildiğini tespit etti. 2003 ve 2004 yıllarında ise Kany Company'nin Golden Universal'in yanı sıra serbest bölgedeki Teknotaş ve Sönmezler Nakliyat şirketlerine piyasada tanınmayan marka isimlerinde sigara gönderdiğinin tespit edildiği kaydedildi.