Ispanağın saplarını kesip, yapraklarını ayırın. Bol suyla kumu gidinceye kadar yıkadığınız yaprakları robottan geçirerek püre haline getirin. Yapraklara, haşlanmış patatesi, yoğurdu, mayonezi, zeytinyağını, dövdüğünüz sarmısağı ve tuzu ilave edip, robotta tekrar karıştırın. Bütün malzeme iyice bütünleştiğinde, bir servis tabağına çıkarın. Üzerini siyah ve yeşil zeytinlerle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER 10 kişilik* 1 kg. ıspanak
* 1 adet haşlanmış patates
* 1 su bardağı süzme yoğurt
* 2 çorba kaşığı mayonez
* 2 diş sarmısak
* 1/2 çay bardağı zeytinyağı
* Süslemek için yeşil ve siyah zeytin
* Tuz
Yayın tarihi: 23 Ekim 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/23/gny/haber,F815E0265D674088A40BBEEB6CF63471.html
Tüm hakları saklıdır.