Öncelikle tarhanayı bir bardak soğuk suyla ıslatıp, bir saat kadar bekletin. Ekmekleri küçük kareler halinde doğrayıp, bir tavada tereyağı ile birlikte kızartın. Bir çorba tenceresine sıvıyağla salçayı koyup, kavurun. Kavurduğunuz salçaya suyu veya et suyunu ilave edin. Su kaynamaya başlayınca, önceden ıslatıp erittiğiniz tarhanayı yavaş yavaş ilave edin ve 10 dakika kaynatın. Çorbanın üzerine nane serpip, kızarttığınız ekmeklerle servis yapın.
MALZEMELER 6kişilik* 5 çorba kaşığı tarhana
* 4 su bardağı su veya et suyu
* 1 çorba kaşığı salça
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 çorba kaşığı sıvıyağ
* 1 çorba kaşığı nane
* 2 dilim tost ekmeği
Yayın tarihi: 23 Ekim 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/23/gny/haber,5B946E37A6234156AECA7DE7B9639815.html
Tüm hakları saklıdır.