Kazandibi Bir tencereye pirinç ununu koyup, kısık ateşte hafif sararıncaya kadar kavurun. Daha sonra tencereye sütü ve şekeri ilave edin ve hepsini karıştırın. Kaynayıp göz göz olana kadar pişirin. Bir tepsiyi yağlayıp, üzerine pudra şekeri serpin. Tepsiyi un eler gibi sallayarak, pudra şekerini tepsinin her tarafına yayın. Üzerine pişirdiğiniz tatlıyı döküp, soğumaya bırakın. Daha sonra ocağın üstünde çevire çevire altını kızartmaya başlayın. Soğuduktan sonra dilimleyip, kızarmış kısmı üste gelecek şekilde ni servis tabağına alın.
Malzemeler
* 1 su bardağı şeker
* 1 litre süt
* 5 çorba kaşığı pirinç unu
* 1 çorba kaşığı margarin
Dolgulu Köfte Bulgur, kırmızı biber, yumurta, tuz, kıyma ve irmikle bir hamur hazırlayın. Kıymayla haşladığınız patatesi veya ıspanağı karıştırın. Kiraz büyüklüğünde köfteler yaptıktan sonra yağda kızartıp, kevgire alın. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Elle açıp, ortasına köfte koyun. İçli köfte yapar gibi hazırlayın. Kaynayan bol suda haşlayın ve üzerine domates sosu dökerek servis yapın. Sosu için; 2 domates, 2 kesme şeker, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 2 diş sarmısak ve 1 defne yaprağını robottan geçirip pişirin.
Malzemeler
* 2 su bardağı bulgur
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
* 1 yumurta
* 1 kaşık sıvı yağ
* 1 çorba kaşığı irmik veya un
* 100 gr. kıyma
Yayın tarihi: 4 Ekim 2007, Perşembe
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/04/gny/haber,BE5F4B61D4184F179E4794B785E1DAA4.html
Tüm hakları saklıdır.