kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Ekim 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Badem tatlısı

Unu çukur bir kaba eleyin. Ortasını havuz şeklinde açın. Erimiş margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu, toz badem, tuz ve limon suyunu ekleyin. İyice yoğurarak yumuşak bir hamur yapın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yassılaştırın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirin. Şekeri su ile 5 dakika kaynatın. Limon suyunu ilave edin. İyice soğuduktan sonra tatlıların üzerine gezdirin. Hazır çikolata sosuyla süsleyip servis yapın.

MALZEMELER

*
2 su bardağı un

* 125 gr. margarin

* 1 adet yumurta

* 1 su bardağı pudraşekeri

* 1 paket kabartma tozu

* 1 su bardağı toz badem

* 1 çorba kaşığı limon suyu

* 1 adet yumurta sarısı

* Tuz

Şerbet:

*
2 su bardağı tozşeker

* 1 su bardağı su

* 1 çorba kaşığı limon suyu