Kıymayı; tuz, karabiber ve kırmızıbiberle birlikte iyice yoğurun ve yassı köfteler yapın. Patlıcanların kabuğunu soymadan, halka halka doğrayın. Fırın kabına patlıcan, köfte ve patlıcan sırasıyla dizin. Salça, zeytinyağı ve et suyunu iyice karıştırıp üzerine gezdirin. Üzerine bir kapak kapatıp kısık ateşte 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 1/2 kg. kıyma
* 1 kg. kemer patlıcan
* 1 çorba kaşığı salça
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* 75 ml. et suyu
* Tuz
* Karabiber
* Toz kırmızıbiber
Yayın tarihi: 13 Ekim 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/10/13/gny/haber,CF4500679F204D8986B31345573C8C1D.html
Tüm hakları saklıdır.