kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SUDAN USULÜ TÜRBANLI BALERİN Sudan'da günlük hayat, El Beşir önderliğindeki devrimden bu yana İslami esaslara göre akıyor. Çocukların gittiği lunaparktaki 'türbanlı balerin' de bunun bir örneğini oluşturuyor.

İslam size daha derinden Batı'yı ürkütmeden gelir

Ferhat ÜNLÜ HABER MERKEZİ
Bin Ladin'e ilham verdiği söylenen Turabi göz hapsinde tutulduğu evde SABAH'a konuştu: Batı'yı ürkütmeden, derinden gidiyorsunuz. Sizin yapınıza uygun olan da bu..
İLİŞKİLİ HABERLER
İslam size daha derinden Batı'yı ürkütmeden gelir
Çakal Carlos'u Fransa'ya teslim ettiği ileri sürülen, bin Ladin'e ilham verdiği söylenen ünlü İslamcı teorisyen Hasan El Turabi SABAH'a açıklamalarıyla Malezya tartışmasına katıldı:

* İslami devrimi yaptığınız El Beşir'le neden ters düştünüz? Biz meseleye birleşik İslam düşüncesiyle baktığımız için Batı rahatsız oldu ve Sudan hükümetinin İslami yönetimden uzaklaşmasını sağladı..

* Şeriat kurallarının geçerli olmadığı demokratik bir ülkede "İyi Müslüman" olunamaz mı? Sudan için, bizim koşularımızda geniş çaplı, sivil bir devrim değil, askeri bir devrim düşündük. Fakat bu yönetim bir askeri diktatörlüğe dönüşmeyecekti. Ama yanılmışız. Sizde ise askeri yönetim laik. Türkiye'de bir parti sadece Atatürk'e bağlılığını bildirerek iktidarda kalabilir, çünkü buna mecbur. Ülkenizde Müslümanlar sekülarizm kelimesini laik ahmakları memnun etmek için kullanıyorlar.

* Türkiye hakkında ne düşünüyorsunuz? Siz yüzyıllarca İslam dünyasını Batı'nın saldırılarından korudunuz. Şimdi Türkiye'de İslam yine yükselişte. Türkiye'de İslam yavaş yavaş hakim olacak. Bunun önüne geçemezler. Yalnız bizden farklı olarak sizde İslam devrimle gelmez, siz adım adım, Batı'yı ürkütmeden daha derinden gidersiniz. Sizin yapınıza uygun olan da bu. Avrupa, sizi dışlarsa neler yapabileceğinizi iyi biliyor. 'Eğer biz bunları izole edersek Doğu'yla bütünleşecek, Osmanlı'yı diriltecek, bizi yıkacaklar" diyorlar. Sizi içlerine de alamıyorlar, çünkü içerden fethedilmekten korkuyorlar.

* Türkiye laik bir ülke olarak da bölgesinin öncülüğünü yapamaz mı? Biz Müslümanız. Müslüman birini sekülarist diye ayıramazsınız. Allah dünyasının efendisidir, her şeyin sahibidir. Eğer öyle olmadığını düşünüyorsanız neden ona ibadet ediyorsunuz?