kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'ye sert mesaj verdi

ORGENERAL Başbuğ, Başbakan Tayyip Erdoğan ABD'de iken, ABD'ye de sert mesajlar verdi:

MALİYET HESABI: PKK'ya karşı ABD ve Irak'ın hiçbir yaptırımda bulunmaması ve elle tutulur bir sonuca ulaşılmaması, önemli bir sorundur. Belki, Türkiye'nin bulunulan şartlarda, Irak'taki gelişmelere yön verebilecek güce sahip olmadığı söylenebilir. Ancak, Türkiye'nin gelişmeleri engelleyebilecek, maliyetleri artırabilecek bir güce sahip olmadığı söylenemez.

SÖZ DEĞİL EYLEM ZAMANI: ABD, Türkiye'nin desteğini almayan bir çözümün, Irak için kalıcı olmayacağını ve Irak'ın kuzeyindeki bölücü terör örgütünün varlığının Türkiye için hayati bir tehdit oluşturduğunu, zamanın söz söyleme değil, eylem zamanı olduğunu anlamalı. Sorunların zamana yayılması daha da büyümesine neden olabilir.

DTP'YE MESAJ: Etnik açıdan farklı hissetmek ile etnik farklılıkları siyasal bir boyuta taşımak farklıdır. Aidiyet duygularına kültürel boyutta kaldığı sürece saygı gösterilmelidir. Ancak, farklılıkların siyasal boyuta taşınmasına müsaade edilemez. Bu etnik milliyetçilik kabul edilemez. Kültürel alandaki düzenlemelerin siyasal alana götürülmesi ülkeyi kutuplaşmaya sürükleyebilir.