Halka kesilmiş kerevizleri tencereye yerleştirip, üzerlerine soğan ve havuçları koyun. Portakal suyu, zeytinyağı ve arzu ettiğiniz miktar tuzu çırpıp malzemenin üzerine gezdirin. Şekeri ilave edip kapağını kapatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Üzerine kereviz yaprağı serpip servis yapın.
MALZEMELER 6 kişilik* 1 kg. kereviz (halka doğranmış)
* 2 adet soğan (halka doğranmış)
* 1 adet havuç (halka doğranmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 3 adet portakal suyu (ekşi)
* 2 adet kesme şeker
* 1 sap kereviz yaprağı (ince kıyılmış)
Yayın tarihi: 21 Eylül 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/21/gny/haber,44F254DFB30644FCB815A5E7A7BB4309.html
Tüm hakları saklıdır.