Kıyma ve soğanı iyice yoğurun. Bulgur, salça, domates, tuz, karabiber, pul kırmızıbiber ve maydanozu katıp, bulgurlar yumuşayıncaya kadar 20-25 dakika daha yoğurun. Yoğrulmuş harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinde yassı köfte şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, her iki tarafları da kızarıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
MALZEMELER
* 1/2 kg. kıyma (yağlı)
* 1 adet soğan (rendelenmiş)
* 300 gr. bulgur (köftelik)
* 2 çorba kaşığı salça
* 2 adet domates (rendelenmiş)
* Tuz, karabiber, pul kırmızıbiber
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
Yayın tarihi: 12 Eylül 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/12/gny/haber,398D03CB720F4A5CBF240FF1147D1F63.html
Tüm hakları saklıdır.