Pilice suyu ilave edip, 30-35 dakika pişirin. Kendi suyunda soğuttuktan sonra süzün. Suyunu ayırın. Deri ve kemiklerini temizleyip, iri lokmalar halinde parçalayın. Isıtılmış 3 çorba kaşığı tereyağına unu ilave edin, kısık ateşte karıştırarak un sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek ayırdığınız piliç suyunun 1 litresini yavaş yavaş katın. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kalan tereyağını ısıtın, salça katın, iyice karıştırın. Etleri ilave edip, iyice harmanlayın ve 3-4 dakika tavayı sallayarak etleri ısıtın. Hazırladığınız bulamacı tabaklara paylaştırın, üzerlerine etleri yerleştirip sıcak servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1 adet piliç (1,5 kg.'lık)
* 1.5 lt. su (kaynar)
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* 5 çorba kaşığı un
* 2 çorba kaşığı domates salçası
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 12 Eylül 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/12/gny/haber,3451968D8E6842C19A766F88E379ABC8.html
Tüm hakları saklıdır.