Bu besleyici ve lezzetli pazı yemeği, kuzu ve dana etiyle hazırlanan yemeklere hafif acı lezzetiyle çok uyar. Bu tarifte ayrıca ıspanak, karahalana gibi farklı yeşil yapraklı sebzeler kullanabilirsiniz. Malzemeler: Bir demet taze pazı, iki yemek kaşığı sızma zeytinyağı, üç diş kıyılmış sarmısak, bir çay kaşığı pul biber, tuz, karabiber, bir yemek kaşığı tereyağı. Tarif: Pazı yapraklarını saplarından ayırın ve iyice yıkayıp kâğıt havlu yardımıyla kurulayın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın. İçine dövülmüş sarmısakları atın, iki dakika pişirin. Kırmızı pul biber, pazı yaprakları, tuz, karabiber ve tereyağını ekleyin. Dört beş dakika karıştırarak pişirin. Kâğıt havlu üzerine alın ve süzüldükten sonra servis yapın.
Yayın tarihi: 2 Eylül 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/09/02/pz/haber,B36FABAC94A94D46A245743606861523.html
Tüm hakları saklıdır.