Şu an
2 Eylül 2007 - Pazar
tarihli sabah.com.tr'yi okumaktasınız.
Bugüne ait sabah.com.tr içeriği için
tıklayın »
kapat
|
Benim şehrim
|
2 Eylül 2007, Pazar
Google Arama
Gurme
Bana ne yediğini söyle sana kim olduğunu söyleyeyim
Sofralarımızdaki yemekler, kim olduğumuzu kesin bir biçimde gösteriyor. Her biri ayrı bir tarih, kültür ve hatta politikayla iç içe geçmiş yemeklerin izinden giderek insanların hayat alışkanlıklarına ulaşmak mümkün. ...
Yaşam dosyaları
Sadakatsizlik geliyorum der mi?
Amerika'da her 100 evli kadından 25'i, 100 erkekten de 70'i eşini aldatıyor. Aldatma trendi Türkiye'de de yükselmeye başladı....
Ekmeğini e-ticaretten çıkaran Türkler
Sanal alemin Türk zenginleri, mucizelerle dolu başarı öykülerini SABAH'a anlattılar. Tolga Kabataş ve arkadaşları Türkiye'nin ilk açık artırma sitesi için Amerikalı internet devini örnek aldı....
Çocuğunuzun doktoru olun
Prof. Dr. Murat Tuncer, Prof. Dr. Ender Pehlivanoğlu ve Prof. Dr. Hilal Mocan'dan çocuk sağlığı rehberi....
'Dünya' restoranları yolda...
İstanbul, dünya devi markaları kendine çekmeye devam ediyor. Sadece modada değil, yiyecek-içecek dünyasındaki önemli isimler de kente girme çabasında. Yıl sonuna kadar ünlü birçok restoran İstanbul'da açılmış olacak. "Son aylarda İstanbul'da güzel şeyler oluyor!" diye yazıp duruyorum. ...
Kırmızı biberin acılı tarihi
Kırmızı biber ve acılı yemeklerin Türkiye'de meraklısı çok. Peki yemeklerimize acı veren kırmızı biberi kime ve nereye borçluyuz?. Dünyanın önde gelen haber dergilerinden TIME, geçen sayısında kırmızı biberin tarihine yer verdi. ...
Akdeniz tipi beslenme cazibeyi artırıyor
Aç kalmadan, lezzetli yemekler yiyerek formda ve sağlıklı kalmayı kim istemez? İtalyan kökenli şef Melissa Kelly Akdeniz Kadınlarının İncelik Sırları kitabında bunun sırlarını açıklıyor. Taze domates, fesleğen, sarmısak karışımı bir sosun kokusu sizin de iştahınızı kabartır mı? Mis gibi kekik ve ...
Mönülere yaz geldi
Müdavimi olduğunuz mekânlarda kış boyunca aynı yemekleri yemekten sıkıldıysanız, bu yaza özel mönülere bir göz atın. Bu tatları kışın hiçbir yerde bulamazsınız.... Havaların ısınmasıyla birlikte yazlık mekânlar birbiri ardına açılmaya başladı. Kapalı salonların yerini, bahçe ve teraslar aldı. ...
Mis Kokulu ekmekler
Sandviç ekmeğinin inceliği kaç santim olmalı? Hangi yiyecekle, hangi ekmek yenmeli? Ortaçağ usulü hazırladığı ekmek ve sandviçleri sayesinde şimdi dünyanın en ünlü kafe zincirine sahip olan şef Alain Coumont, iyi ekmeğin sırrını anlattı. Alain Coumont, Belçikalı bir şef. ...
Cem Mansur'dan tarifler: Cemitos ve Dımbıl
Akbank Oda Orkestrası şefi Cem Mansur, mutfakta da bir 'şef' gibi çalışıyor. 'Kafadan attığı' yemekleriyle ünlü Mansur'un, Gaudi Tapas Bar mönüsünde Cemitos diye bir yemeği ve hatta bir yemek kitabı projesi bile var. ...
Fas mutfağının kadın şefleri
Safran, zencefil, kişniş ve kimyon gibi baharatların eksik olmadığı, tatlının ekşiyle çayın nane ile servis edildiği Fas mutfağının tek hâkimi kadın şefler, İstanbul'da. Ülkemizde yabancı ülkelerin mutfaklarına ilgi her geçen gün artıyor. ...
Hangi rakı şişesinde balık olsam?
Piyasadaki rakı çeşidi arttıkça rakı severlerin seçimleri de renklendi. Rakı mönüsünü zenginleştiren mekânlar ve rakı üreten firmalar da bu gelişimden memnun. Peki bunca çeşit rakıyı birbirinden ayıran özellikleri biliyor musunuz?. Birkaç yıl öncesine kadar rakı içmek daha zahmetsizdi. ...
'E' harfiyle besleniyoruz
Yediğimiz, içtiğimiz hemen her şeyde katkı maddesi var. En bilinen katkı maddeleri, emülgatörler, boyalar, asitler, koyulaştırıcılar ve tatlandırıcılar. Bunlar, başında 'E' harfi bulunan numaralarla gösteriliyor. Bir arkadaşım geçende bir fincan Türk kahvesi ikram etti. ...
Avrupalılar güne balıkla, Asyalılar ise pilavla başlıyor
Coğrafi farklılıklar kahvaltı sofralarına da yansıyor. Çay, zeytin, peynir ve ekmeğin eksik olmadığı geleneksel Türk kahvaltısının yerini Rusya'da havyar, Japonya'da soya, Pakistan'da ise köri alıyor. Milletlere göre değişiklik gösteren kahvaltıları araştırdık.... ...
Diğer Gurme Haberleri
Sıla özel mönüsü
'Aşk olmadan aş pişmez'
Yemek mucitleri
'Boğaz'da balık'a kardeş geldi: Boğaz'da kebap
Zeytinyağını üretiyor ama tüketmiyoruz
En pahalı gurme ürünü
Matmazel Suzette'e adanmış yemek
Mutfakta Japon var
Uçakta domates suyu içilir
Yazarlar
AHMET ÖRS
Mutfağımızdaki evrimler
15., 16. yüzyılda yabancı gezginlerin yazdıkları insanı ...
Balçiçek Pamir
Gülse Birsel
Kazım Kanat
Turgay Noyan
Ahmet Örs
Öncel Öziçer
Güntay Şimşek
Yaşama Dair
Amerika'dan aksesuarlar geldi
Amerika'nın ünlü aksesuar markası Coach, artık Türkiye'de. Bağdat Caddesi ve İstinye Park olmak üzere iki yeni ...
Eskiyim ama özgünüm
Eski giysilere olan ilgi giderek artıyor. Hem dünyaca ünlü modacıların koleksiyonlarındaki hem de İstanbul'da ardı ...
İnsanın terle imtihanı
Yapılan incelemelere göre, vücudumuzun doğru sıcaklıkta olmasını sağlayan terleme mekanizması, genetik kodlarımıza ...
Teknoloji
Apple'a rakip olan Nokia 1 Euro'ya şarkı satacak
Nokia, müzik, oyun, resim, video servislerini Ovi adlı internet sitesinde topladı. 1 Euro'ya şarkı, 10 Euro'ya albüm ...
Japonlar dünyanın en hafif dijital kamerasını üretti
Japonya'nın ünlü elektronik firması Panasonic dünyanın en hafif dijital kamerasını ürettiğini açıkladı. ...
Turkcell'den uçakta konuşma imkanı
Turkcell'in, İsviçre merkezli ONAIR ile imzalanan uluslararası dolaşım (roaming) anlaşması çerçevesinde abonelerine ...