Biberli piliç göğüs sarma Keskin bir bıçakla, etlerin kenarlarını kesmeden, geniş kısmından sivri kısmına doğru cep şeklinde kesin. İçine bir dilim peynir ve etli kırmızı biber yerleştirin. Etlerin her iki yüzünü ısıtılmış yağda 3'er dakika pişirin. Kapak kapatıp, kısık ateşte 7-8 dakika daha pişirin ve sıcak tutun. Patates, sarmısak ve tereyağını püre kıvamına gelinceye kadar robottan geçirin. Robot çalışırken yavaş yavaş sütü ekleyin. Parmesan peyniri, tuz ve karabiberi katıp, harmanlayın. Etleri dilimleyerek sarmısaklı patates püresi ile beraber servis yapın.
MALZEMELER
* 1 paket piliç light göğüs
* 3 adet etli kırmızı biber
* 5 dilim mozarella peyniri
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 5 adet orta boy patates
* 2 diş sarmısak
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı süt
* 2 çorba kaşığı parmesan peyniri
* Tuz
* karabiber (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 28 Ağustos 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/28/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.