kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Ağustos 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Soke helvası

Pekmezi hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşi kısın. Bulguru, kalın dipli bir tencerede ve kısık ateşte karıştırarak hafif sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederek pekmezi ilave edin, bulgur pekmezi çekinceye kadar karıştırmaya devam edin. Karışımı mermer veya bir tahta üzerine yayın, soğumadan çok hızlı bir şekilde keskin bir bıçakla kesip servis yapın.
MALZEMELER

*
500 ml. pekmez

* 1 kg. bulgur (köftelik)