Isıya dayanıklı, bir fırın kabını eritilmiş tereyağı ya da sıvıyağ ile yağlayın. Piliçleri kalın şerit halinde doğrayın. Derin bir tencerede piliç, kereviz, soğan, defne yaprakları ve suyu kaynattıktan sonra ateşi kısarak 10 dakika daha kaynatın. Defne yapraklarını ayırın. Piliç, soğan ve kerevizi yağladığınız fırın kabına alın. Sosu hazırlamak için 2,5 su bardağı piliç suyunu ayırıp soğutun. Büyük bir kaba unu eleyip karabiber, tuz ve muskat ile karıştırın. Karışımın ortasına çukur açın. Eritilmiş tereyağı, yumurta ve piliç suyunu başka bir kapta çırpıp, unlu karışıma ekleyin ve tahta bir kaşıkla iyice kadar karıştırın. Karışımı piliçlerin üzerine döküp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-45 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 1 kg1 kg. piliç kemiksiz but eti
* 3 sap kereviz
* 1 adet büyük boy soğan
* 2 adet defne yaprağı
* 3 su bardağı su
* 1 su bardağı kekun
* 1/2 tatlı kaşığı karabiber
* Tuz
* 1 çay kaşığı muskat
* 30 gr. tereyağı
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
Yayın tarihi: 28 Ağustos 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/28/gny/haber,DDB413152D3744A7BE65BE7F884E35A1.html
Tüm hakları saklıdır.