Mısır unu böreği Mısır unu ve tuzu, kaynar suya karıştırarak ve yavaş yavaş katın, koyulaşıncaya kadar pişirip ateşten alın. Dinlendirmeye bırakın. Karışımı düz bir zeminde, toplanıp hamur oluncaya kadar yoğurun, top şeklini verin ve tekrar tencereye alın. Suyunu salıncaya kadar 15-20 dakika dinlendirip, tekrar yoğurun. Hamuru iki parçaya ayırın, bir tanesini yağlanmış kısa kenarlı bir fırın tepsisine yayın. Haşhaş ezmesi ve 4 çorba kaşığı zeytinyağını iyice karıştırıp, hamurun üzerine sürün. Kalan hamuru bir streç üzerinde tepsi ebatında açın ve haşhaş ezmeli hamurun üzerine yerleştirin. Kalan zeytinyağını fırça yardımıyla hamurun üzerine sürün, üzeri sararıncaya kadar da pişirin.
MALZEMELER
* 500 gr. mısır unu
* 5 su bardağı su (kaynar)
* 8 çorba kaşığı zeytinyağı
* 200 gr. haşhaş ezmesi
* Tuz (arzu edilen miktarda)
Yayın tarihi: 26 Ağustos 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/26/gny/haber,3D405AB381334F7BBE63203082DF2002.html
Tüm hakları saklıdır.