Vişneleri suyunu süzmeden bir tencereye koyun. Aynı tencereye portakal kabuklarının yarısını, portakal suyunu, su ile karıştırılmış mısır ununu da ekleyip, karıştırarak, orta ateşte karışım kaynayıp kalınlaşana kadar pişirin. Karışımı ısıya dayanıklı porsiyonluk kaplara paylaştırın. Başka bir kaba unu ve kakaoyu eleyin, tereyağını ilave edip, bıçakla kıyarak una yedirin. Şeker, hindistancevizi ve kalan portakal kabuklarını ilave edip, iyice harmanlayın. Unlu malzemeyi porsiyonluk kaplardaki vişneli muhallebinin üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Soğuk servis yapın.
MALZEMELER
* 1 kavanoz vişne kompostosu
* 2 tatlı kaşığı portakal kabuğu (ince rendelenmiş)
* 6 çorba kaşığı portakal suyu
* 5 çorba kaşığı mısır unu
* 2 çorba kaşığı su
Üst malzemesi:
* 1 su bardağı un
* 1.5 tatlı kaşığı kakao
* 90 gr. tereyağı (doğranmış)
* 1 çorba kaşığı esmer şeker
* 4 çorba kaşığı hindistancevizi
Yayın tarihi: 26 Ağustos 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/26/gny/haber,5EC358A874B14BE682F6A398CA27418E.html
Tüm hakları saklıdır.