Kaynayan bol suya patatesleri kabukları ile atıp, yumuşayana kadar haşlayın. Fasulyeleri 3-4 cm. boyunda kırın. Kaynayan az tuzlu bol suya atıp, istenilen sertlikte haşlayın, süzün ve soğumaya bırakın. Zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve şekeri ufak bir kavanozda özleşene kadar çalkalayın. Patatesleri soğumadan soyun. Çukur bir kapta, kaşık yardımıyla iri iri kırıklayın. Çalkaladığınız zeytinyağı karışımının yarısını üzerine döküp karıştırın. Soğuyan fasulyeleri katın, kalan zeytinyağını ilave edip, harmanlayın. Maydanoz ile süsleyip, ılık olarak servis yapın.
MALZEMELER
* 3 adet patates
* 250 gr. taze fasulye
* 1.5 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 kahve fincanı limon suyu
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı hardal
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 5-6 dal maydanoz
Yayın tarihi: 26 Ağustos 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/26/gny/haber,5D97760BE83E4F36B591A372010A2BF5.html
Tüm hakları saklıdır.