Kabakları yıkadıktan sonra kabuklarını kalın kalın soyun. Yağı kızdırın, kıyma ve soğanı katıp 5 dakika soteleyin. Üzerine hazırlanan kabak kabuklarını ekleyip, 5 dakika daha soteleyin. Sotelenen malzemeyi bir kaşık yardımıyla düzeltin ve tencerenin dibine yayın. Üzerine pilavlık hazırlanmış pirinci yayın. Yarım su bardağı sıcak su ve tuzu ekleyip, kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10 dakika demlendirin ve ters çevirip servis yapın.
MALZEMELER
* 4 adet kabak (kalın kabuklu)
* 1 su bardağı pirinç (pilavlık pişirilmiş)
* 1 orta boy soğan
* 100 gr. kıyma
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
Yayın tarihi: 21 Ağustos 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/21/gny/haber,AB4AADA29238499A80F1DBF094E910BA.html
Tüm hakları saklıdır.