Yağ ve şekeri eriyinceye kadar iyice çırpıp, yumurtayı karıştırarak ilave edin. Un, tuz, tarçın, fındık, kayısı, ayçiçek içi ve mısır ununu harmanlayıp, yağlı karışıma katın ve iyice karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine bir tatlı kaşığı yardımıyla aralarında mesafe bırakarak dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
MALZEMELER
* 85 gr. margarin (yumuşak)
* 1/2 su bardağı esmer şeker
* 1 adet yumurta (çırpılmış)
* 3/4 su bardağı un (elenmiş)
* 1 çay kaşığı tarçın
* 1 su bardağı fındık (iri kıyılmış)
* 1 su bardağı kuru kayısı (küçük doğranmış)
* 3 çorba kaşığı ayçiçek içi (kavrulmuş)
* 3/4 su bardağı mısır unu (su bardağından bir parmak eksik)
* 1 tutam tuz
Yayın tarihi: 21 Ağustos 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/08/21/gny/haber,335855BD9FF74CC19ED93347E8DFBEA6.html
Tüm hakları saklıdır.