kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

CHP Genel Merkezi holding binası gibi kapısı herkese açık değil

BALÇİÇEK PAMİR
BALÇİÇEK PAMİR
* Sizce CHP'de erkek hegemonyası mı var? -Bir kişi ve etrafındaki çok küçük bir grubun oluşturduğu bir hegemonya var. Sadece kadınlara değil, bağımsız siyaset yapmak isteyenlere kapalı bir sistem var. Birilerini görünüşte partiye alıyorlar ama onlar aslında içeri giremiyor. O holding binası var ya hani...

* CHP Genel Merkezi mi ? -Evet oraya girmek pek de mümkün değil.

* Bu sözlerinizden sonra CHP'den size eleştiriler gelecek. İstifa etmeyi düşünüyor musunuz? -Hayır asla. Kalıp mücadele edeceğim, çocuklarım için, senin çocukların için. CHP'nin mutlaka iyi bir yere gitmesi gerekiyor. Gerçek sosyal demokrat parti konumuna gelinmesi lazım. İnsanların yarısı AKP'ye oy verdiyse diğer yarısı vermedi. Onlara gurur duyacakları, sarılacakları, Türkiye'yi dünyada önemli yerlere götüren bir lider lazım.

* Ya Baykal? - Bence tek başına konuşmaktan vazgeçip toplumu biraz dinlemek lazım. Öte yandan, tabanın tepkilerini de iyi duymak lazım. Ben gönderildiğim bölgede yaptığım küçük kampanyada şunu gördüm, CHP olarak kimseye bir şey sormamışız. Onları oy vermeye mecbur insanlar olarak görmüşüz. Ayrıca toplum değişiyor. CHP'nin değişimden haberi yok.