kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 23 Temmuz 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zafer Çağlayan

Ekonomi vitrinine 2 taze kan

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
AK Parti'nin ekonomideki vitrinine Merrill Lynch'ten transfer Mehmet Şimşek ile ASO Başkanı Zafer Çağlayan'ın da katılmasına kesin gözüyle bakılıyor..
22 Temmuz Seçimi'nde sandıktan ezici çoğunlukla çıkan AK Parti'nin ekonomi vitrini de yenileniyor. Devlet Bakanı Ali Babacan ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın yanısıra 60. Hükümet'te Merrill Lynch'ten transfer Mehmet Şimşek ile Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zafer Çağlayan'ın da görev almasına kesin gözüyle bakılıyor. Merkez Bankası Başkanlığı için ismi geçen ancak Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'den veto yiyen Mehmet Şimşek'in, bankacılık, sermaye piyasalarından sorumlu bakanlık koltuğuna oturması, Çağlayan'ın ise Sanayi ve Ticaret Bakanı olması bekleniyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener ve Sanayi Bakanı Ali Coşkun'un bu seçimlerde aday gösterilmemesi nedeniyle bu iki bakanın yerine kabineye gireceği tahmin edilen Şimşek ve Çağlayan, AK Parti'nin seçim beyannamesi çalışmalarına aktif rol oynamıştı. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in yeni kabinede görevini koruması bekleniyor. Çalışma, Enerji ve Ulaştırma Bakanlıkları'nda ise nöbet veya görev değişikliği kulislerde konuşuluyor. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, sol kanattan transferi Ertuğrul Günay'a da bakanlık vermesi sürpriz olmayacak.

NÖBET DEĞİŞİMİ
AK Parti'nin gerek hükümette gerekse TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda vitrine çıkaracağı potansiyel isimler de milletvekili oldu. DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, DPT Müsteşar Yardımcısı Lütfi Elvan ve AB ile yürütülen müzakere sürecinde etkin görev alan Cevdet Yalçın da AK Parti'nin bu hükümet döneminde ön plana çıkacak isimleri olacak.
Haberin fotoğrafları