Kerevizleri ayıklayıp, kullanana kadar limonlu suda bekletin. Mercimeği haşlayıp, süzün. Küçük bir tavada soğanı az yağ ile soteleyip, mercimek, dereotu (süslemek için ayırın) ve taze soğanı ilave edin. 1-2 kez çevirip, ateşten alın. Kerevizleri bir tencereye dizip limon suyu, kalan yağ, tuz ve şekeri ekleyin. Malzemenin üstünü geçecek kadar su koyup, kerevizler yumuşayıp, yağıyla kalana kadar pişirin. Soğumasını bekleyip, servis tabağına alın. Ortalarına mercimekli harçtan koyup, dereotu ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik
* 4 adet kereviz
* 1 adet limonun suyu
* 1 su bardağı yeşil mercimek
* 2 adet kuru soğan (piyaz doğranmış)
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 1 sap taze soğan (ince kıyılmış)
* Tuz
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet kesme şeker
Yayın tarihi: 4 Temmuz 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/04/gny/haber,CFDD2ADFAD2E492199402C6E2558A9CF.html
Tüm hakları saklıdır.