kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 3 Temmuz 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şişli Cumhuriyet Başsavcıvekili Mecit Ceylan ve TMSF yetkilileri şimdi bulunan paranın iadesi ve Uzan Grubu'na ait diğer malvarlıklarının araştırılması için İsviçre makamları ile görüşmeleri yürütüyor.

Altın hisseler Lıbananco davayı kazanırsa değerini bulur

TÜRK ve İsviçreli savcıların birlikte düzenlediği operasyonda Altıntaş şirketinin bankadaki kasasında yaklaşık 250 milyon dolarlık nakit para ve altın bulundu. Uzanların evine yapılan baskında ise daha ilginç malvarlıklarına ulaşıldı. Burada Uzanların Enerji Bakanlığı tarafından el konulan Çukurova ve Kepez Elektrik'in altın hisseleri vardı. Enerji Bakanlığı bu iki şirketin içindeki tüm malvarlıklarına el koyduğu için bu hisselerin şu anda hiçbir değeri yok. Ancak bu iki şirketin hisselerine sahip olduğunu iddia ederek uluslararası tahkim davası açan Kıbrıslı şirket Libananco'nun bu davayı kazanması halinde bu hisseler değer kazanacak. Şimdi bu hisselere karapara kapsamında el konulduğu için davayı Libananco kazansa bile hisseleri alamayacak. 1 milyar dolarlık değer devlete kalacak.

İADE GÖRÜŞMESİ
Şişli Savcılığı ve TMSF yetkilileri İsviçreli yetkililerle hem bulunan paranın Türkiye'ye iadesi hem de Uzanların bu ülkede bulunan diğer malvarlıklarının araştırılması için görüşmelerini sürdürüyorlar. TMSF yetkilileri, İsviçre'de savcıyla yapılacak görüşmenin ardından paranın tahsil edilmesini beklediklerini bildirdi. TMSF yetkililerinin İsviçre'de bankanın bulunduğu bölge savcısıyla görüşeceği kaydedildi. Savcının da izin vermesi durumunda bankada bulunan paranın tahsil edilerek Türkiye'ye dönüleceği kaydedildi. TMSF yetkilileri incelemeyi doğrularken, giden ekip arasında Fon'un şirketlerin icra kurulu başkanlığına atadığı Hidayet Nalçacı, emniyet görevlisi ve avukatların bulunduğu bildirildi.