Ciğer, bulgur, un, sarmısağın yarısı, kimyon, pul kırmızıbiber, maydanoz ve dereotunu iyice karıştırın. Yağlanmış 15x20 cm. ebadında bir fırın kabına hazırladığınız malzemeyi yayın ve üzerini hafifçe bastırarak sıkılaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Rendelenmiş domatese kalan sarmısağı katıp, karıştırarak 2-3 dakika soteleyin. Ciğeri kare şeklinde dilimleyip, sarmısaklı domates sosu ile servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik
* 1/2 kg. ciğer (bıçakla kıyılmış)
* 1 çay bardağı bulgur (köftelik)
* 2 çorba kaşığı un
* 4 diş sarmısak (ince kıyılmış)
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı pul kırmızıbiber
* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* 1 demet dereotu (ince kıyılmış)
* 3 adet domates (rendelenmiş)
Yayın tarihi: 3 Temmuz 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/03/gny/haber,EC581B33F3F945CD869D98511A637662.html
Tüm hakları saklıdır.