Patlıcanlara biraz zeytinyağı sürüp, yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kısmını kağıt havlu üzerine tek sıra halinde yayın, üzerine 1'er sıra kağıt havlu, 1'er sıra patlıcan yayarak 2 sıra daha hazırlayın. En üste kağıt havlu koyarak bastırıp patlıcanlardaki fazla sıvıyı alın. Kırmızıbiberleri derili kısımları alta gelecek şekilde fırın tepsisine yerleştirin. Izgarada yüksek ateşte her iki yüzünü 8 dakika pişirin. 20 dakika dinlendirdikten sonra soyun. Biberleri 2 adet kağıt havlu arasına tek sıra halinde yayıp, bastırarak fazla suyunu çıkartın. Yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Patlıcanları üst üste getirmeden 20 cm. çapında bir kalıbın tabanına yuvarlak şekilde dizin. Kalıbın kenarlarını patlıcanla kaplayın. Patlıcanların üzerine fesleğen, peynir ve yumurtanın üçte birini yayın. Aynı işlemi kalan malzemelere de tekrarlayıp, üzerlerine kırmızıbiberleri yayın. Kalan malzemeleri de aynı sırayla yayıp, kalan yumurtayı dökün. En üste patlıcanları yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 70-80 dakika pişirin.
MALZEMELER
* 4 adet patlıcan (boyuna 5 mm. kalınlığında dilimlenmiş)
* Zeytinyağı
* 2 adet etli kırmızıbiber
* 8 adet yumurta
* Tuz
* Karabiber
* 15 çorba kaşığı fesleğen yaprağı
* 300 gr. gravyer peyniri (rendelenmiş)
Yayın tarihi: 2 Temmuz 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/07/02/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.