Bir tavada tuzlu su kaynatıp, havuçları ilave edin ve yumuşayana kadar 5 dakika pişirip, süzün. Havuçları sarmısak, maydanoz, kimyon, kırmızıbiberler, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirke ile birlikte sığ bir tavada 5 dakika pişirip, ateşten alın. Tavanın içinde ılınmaya bırakın. Servis yapmadan hemen önce, limon suyu, kalan zeytinyağı, toz ve karabiberi havuçlara ilave edip, harmanlayın. Limon kabuğu şeritleri ile süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
* 700 gr. havuç (5 mm. kalınlığında dilimlenmiş)
* 1 diş sarmısak (ince doğranmış)
* 2 çorba kaşığı maydanoz (ince doğranmış)
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
* 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber (ezilmiş, kurutulmuş)
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1 tatlı kaşığı sirke
* 1/2 adet limonun suyu
* 1 adet konserve limon kabuğu (kabuklarını beyaz kısımlarına girmeden ince şerit kesin)
Yayın tarihi: 12 Haziran 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/06/12/gny/haber,ED5B675B930D46F3B2F53FBAF974600C.html
Tüm hakları saklıdır.