kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Haziran 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Havuç salatası

Bir tavada tuzlu su kaynatıp, havuçları ilave edin ve yumuşayana kadar 5 dakika pişirip, süzün. Havuçları sarmısak, maydanoz, kimyon, kırmızıbiberler, 3 çorba kaşığı zeytinyağı ve sirke ile birlikte sığ bir tavada 5 dakika pişirip, ateşten alın. Tavanın içinde ılınmaya bırakın. Servis yapmadan hemen önce, limon suyu, kalan zeytinyağı, toz ve karabiberi havuçlara ilave edip, harmanlayın. Limon kabuğu şeritleri ile süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER

*
700 gr. havuç (5 mm. kalınlığında dilimlenmiş)

* 1 diş sarmısak (ince doğranmış)

* 2 çorba kaşığı maydanoz (ince doğranmış)

* 1 tatlı kaşığı kimyon

* 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber

* 1 çay kaşığı acı kırmızıbiber (ezilmiş, kurutulmuş)

* 4 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 tatlı kaşığı sirke

* 1/2 adet limonun suyu

* 1 adet konserve limon kabuğu (kabuklarını beyaz kısımlarına girmeden ince şerit kesin)