Buğday ve pirinci unlu suları gidene kadar yıkayın. Bol su ile bir gün önceden suya koyun. Bir gün sonra suyunu süzüp, iki katı su ile ağır ateşte hiç karıştırmadan kaynatın. Buğdaylar pişip helmeleninceye kadar pişirin ve kaşıkla ezip, karıştırın. Nohut, fasulye, bakla ve portakal kabuğunu katıp, ağır ateşte 15 dakika kaynatın. Haşlanan incirin içindeki çekirdekli kısmının fazlasını alıp, kaynayan buğdaya katın. Kayısı, iri kıyılmış kestane ve üzümü ilave edip 5 dakika, fazla karıştırmadan pişirin. Şekeri katıp, 5 dakika daha kaynatın, gül suyunu ilave edip, ateşten alın. Sıcakken kaselere boşaltın. Servis yapmadan önce süsleme malzemelerinden dilediğinizi gibi süsleyerek servis yapın. Süslemek için ceviz, fındık, beyazlatılmış badem, hindistancevizi, tarçın, susam, çörekotu, çamfıstığı, kuşüzümü ve nar kullanın.
MALZEMELER 8 kişilik* 500 gr. buğday
* 1 su bardağı fasulye (haşlanmış)
* 1 su bardağı nohut (haşlanıp kabukları soyulmuş)
* 1 su bardağı iç bakla (haşlanmış)
* 1 su bardağı kestane (haşlanıp kabukları soyulmuş)
* 1 su bardağı sultani üzüm (1 gün önceden ıslatılıp, haşlanmış)
* 1 su bardağı kuru incir (1 gün önceden ıslatılıp, haşlanmış)
* 1 su bardağı kayısı (1 gün önceden ıslatılıp, haşlanmış)
* 1 çay bardağı pirinç
* 1 çay bardağı portakal kabuğu (kibrit çöpü doğranıp, az haşlanmış)
* 1 kg. tozşeker
* 1 çorba kaşığı gülsuyu
Yayın tarihi: 18 Mayıs 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/18/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.