Bir kapta kıyma, rendelenmiş soğan, bayat ekmek içi, yarım tatlı kaşığı karabiber ve yarım su bardağı maydanozu harmanlayıp, iyice yoğurun. Bademden az büyüklükte köfteler yapın. Zeytinyağını ısıtın. Piyaz doğranmış soğanları zeytinyağında yumuşatıp, sarartın. Daha sonra salçayı katıp, ezerek karıştırın. Soğanlı salçaya köfteleri katın ve tencereyi sallayarak 5 dakika pişirin. Domates, kalan karabiber, sirke ve kalan maydanozun yarısını katıp karıştırın ve 5 dakika daha pişirin. Üzerine kalan maydanozu serpip servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 500 gr. kıyma
* 3 adet orta boy soğan (bir adet rendelenmiş, diğerleri piyaz doğranmış)
* 2 dilim bayat ekmek içi (ufalanmış)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 1 adet domates (küp doğranmış)
* 1.5 tatlı kaşığı karabiber
* 1 çay bardağı sirke
* 1 demet maydanoz (ince kıyılmış)
* Tuz
Yayın tarihi: 18 Mayıs 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/05/18/gny/haber,5AFA48470F5942409C3C7728C6E8B05B.html
Tüm hakları saklıdır.