kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Bal soslu salata

Hindi biftekleri kaynar suda 15 dakika pişirin ve uzun şeritler halinde kesip, kendi suyunda soğutun. Zeytinyağı, limon suyu ve balı çırpın. Marul yaprakları, salatalık, kırmızı soğan, havuç ve kiviyi harmanlayıp, bir tabağa alın. Üzerine hindi etlerini yerleştirip, fıstık ve kırmızıbiber parçalarını serpin. En son sosu gezdirip servis yapın.

4 kişilik
* 400 gr. hindi biftek
* 3 su bardağı su
* 4 çorba kaşığı zeytinyağın 3 çorba kaşığı limon suyu
* 2 çorba kaşığı bal
* 1/2 demet ufak boy salatalık
* 1 adet ufak boy kırmızı soğan
* 1 adet ufak boy havuç
* 1 adet orta boy kivi
* 1/2 su bardağı kavrulmuş yerfıstığı
* 1 adet kırmızıbiber