kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

CHP'li vekili çarptı, jet hızıyla ceza aldı

Ali OKTAY / İSTANBUL - MERKEZ
Dolapdere'de üç ay önce CHP'li vekil Zeynep Damla Gürel'in otomobilinin camını kırarak çantasını kapkaç yapan kişi, 3 yıl 4 ay hapse çarptırıldı..
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Zeynep Damla Gürel'in otomobilinin camını kırarak çantasını çalan ve olaydan 4 gün sonra tutuklanan 19 yaşındaki Yasin Demirkollu, 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. Beyoğlu 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen davanın karar duruşmasına tutuklu sanık Yasin Demirkollu ile tanık polis memurları katıldı. Gürel duruşmaya katılmadı. Demirkollu'yu görgü şahitleri ve eldeki delillere göre gözaltına alan polis memurları, müşteki milletvekili Gürel'le yüzleştirilen zanlının mahkemede bulunan kişi olduğunu ifade etti. Bir önceki celse ifade veren Gürel de kapkaç yapan şahsın bu kişi olduğunu ifade etmişti. Cumhuriyet Savcısı, zanlının "otomobilin camını kırarak otomobile zarar vermek" ve "otomobilden hırsızlık" suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

DELİLLER TAMAM
Dosyadaki tüm delillerin toplandığını belirten Mahkeme Başkanı, zanlı Demirkollu'ya son sözlerini sordu. Demirkollu, "Ben böyle bir şey yapmadım" dedi. Sözlerin ardından kararını açıklayan mahkeme, TCK 142/1-b maddesi gereği hırsızlık suçundan 3 yıl, TCK 151/1 maddesi gereği "otomobilin camını kırarak mala zarar vermek" suçundan da 4 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.
Haberin fotoğrafları