kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Faslı şef Jouhar Rashid, yemek festivali için ülkemize geldi.

Düğünlerde kalamar

22.04.2007
En çok tükettikleri meyve, hurma. Genelde de arasına badem, ceviz gibi farklı kuruyemişler doldurup yiyorlar. Tatlı ise yok denilecek kadar az. Onun yerine mevsimsel meyveleri tercih ediyorlar. Bu mevsimde en çok karpuz ve portakal yiyorlar. Ayrıca meyvelerle hazırladıkları bir de özel tajinleri var. Özel günlerde, özellikle düğünlerde en çok kalamar servis ediyorlar. Ama onu da ekmeğe benzeyen ince bir hamur arasına koyuyorlar. Düğünlerde kalamar servis etmek popüler olsa da, maddi gücü yetmeyenler tercihini bıldırcın ya da tavuğa çevirmek durumunda kalıyor. Mutfaklarının olmazsa olmazı ise safran. Baharat zengini Faslılar, zencefil, kimyon, kişniş gibi baharatları çok sık kullanıyor. Tatlıekşi yemekleri de çok popüler. Bazı ekşi yemeklerini ise zencefille tatlandırıyorlar. Soğan da Fas mutfağı için önemli bir malzeme. Özellikle şekerle pişirilen soğan soslu kuskusu çok fazla tüketiyorlar.