kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Mayıs 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Şarkı Söylemek Lazım'ın sunucusu Behzat Uygur..... Ünlüler Sirki’nin sunucusu Süheyl Uygur.

Mizah anlayışları mahalleden...

Melis DANİŞMEND
Süheyl ve Behzat Uygur, 13 yıllık Şahane Pazar macerasından sonra bol tartışmalı yarışmalarla ekranda. Mizah anlayışlarını mahalle kültürüne borçlu olduklarını söyleyen Uygurlar "Mahalle ağzından çok replikler, mizansenler kapmışızdır. Fırlamalık da oradan geliyor," diyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Mizah anlayışları mahalleden...
Süheyl ve Behzat Uygur ekranda neyse, gerçek hayatta da ona çok yakın bir yerde duruyor. Rahatlar, doğallar ve sıklıkla gülüyorlar. Aralarında kolaylıkla hissedilen bir bağ var. 13 yıl boyunca her pazar canlı yayın yapan, kimilerinin bayıldığı, kimilerinin ise pek hoşlanmadığı bu iki kardeş, Şarkı Söylemek Lazım ve Ünlüler Sirki sebebiyle ilk defa ayrıldı.

- Siz ailenin komik çocukları mıydınız?
- Süheyl U.: Yo hayır. Behzat tiyatroyla çok haşır neşir de değildi ilk başlarda. Galatasaray'da futbol oynuyordu, yıldızlarda, gençlerde.
- Behzat U.: Ama en ciddi olaylara bile esprili bakarız.
- Süheyl U.: Mesela Erol Büyükburç, Behzat'a bağırdı ya, program bitti, Behzat'ı aradım, konuşmadan 10 dakika güldük. O gülüyor, ben gülüyorum.

- Kendinizi komik buluyor musunuz?
- Behzat U.:
Çevremizdeki insanlar komik olduğumuzu söylüyorlar. Sürekli birlikte olmak istediklerine göre hayata bakış açımızdaki espriyi seviyorlar. Biz de öyle olduğumuza inanıyoruz.
- Süheyl U.: Tiyatro sahnesinde çok komiğiz.

- Sizinki 'fırlama komedi' mi?
- Süheyl U.:
Evet. Fırlama komedyenler. Başlık da belli oldu (gülüyorlar).
- Behzat U.: Fırlatmalar.
- Süheyl U.: Biz Kocamustafapaşa, Fındıkzade, Odabaşı... Oralarda büyüdük. Mahalledeki arkadaşlarımızın hepsi Süheyl'le Behzat gibiydi. O kahve dilinden, mahalle ağzından çok replikler, mizansenler kapmışızdır. Her arkadaşımızın lakabı vardı. O fırlamalık oradan da geliyor.
- Behzat U.: Öyle komik adamlar vardı ki... Çaça Ethem, Nana Metin...

- Sizin lakabınız var mıydı?
- Behzat U.:
Benim Sepet Behzat.

- Neden?
- Behzat U.:
Bonus kafa saçlarım vardı. Kocakafa Behzat da derlerdi.
- Süheyl U.: Benimki Fırlama Süheyl'di.
- Behzat U.: Bizim gençlik dönemimiz Türkiye'nin en problemli dönemiydi. 12 Eylül öncesi. Fındıkzade'de yaşıyorduk, sağ-sol çatışmalarının çok olduğu, bir sürü arkadaşımızın yaralandığı ya da öldürüldüğü bir mahalledeydik. Belki de mizah oradan çıktı.

- Yarışma programlarında ilk Behzat Bey'e teklif geldi.
- Behzat U.:
Bizi ayıran insan Fatih Aksoy'dur (gülüyor).

- Evet adeta ikiz gibiydiniz. Süheyl Bey siz içerlediniz mi bu teklife?
- Süheyl U.:
Hayır hayır. Ama sürekli böyle olursa, orada bir gıdım belki problem çıkabilir. Bu güzel bir teklifti. İyi ki Behzat bunu kabul etmiş. Bana da Ünlüler Sirki teklifi geldi.

- Behzat Bey'i izlerken ne düşünüyordunuz?
- Süheyl U.:
İzlerken 'Keşke yanında ben de olsaydım,' diye düşündüğüm anlar olmuştur tabii. Ama öyle fesatça seyredip 'Ulan bu işi neden Behzat aldı?' diye düşünmedim. İlk hafta seyrettiğimde bayağı bir heyecanlandım. İlk defa tek başına canlı yayın yapacaktı. Alıştıktan sonra bayağı güzel yaptı.