kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Şırnak'ta hain pusu: İki er daha şehit oldu

Mürsel ACAY / DİYARBAKIR
Bestler Dereler bölgesinde operasyon yapan güvenlik güçlerine ateş açıldı. Komando erler Ayhan Demirci ile Servet Yıldırım şehit oldu..
Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Bitlis, Hakkâri, Tunceli ve Mardin'in dağlık kesimlerinde yaklaşık 40 gündür "Süpürge Harekâtı" sürdürülürken, dün 2 şehit haberi daha geldi. Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde yürütülen operasyonlar sırasında dün bir grup terörist tarafından güvenlik güçlerine saldırı düzenlendi. Dağlık bölgede arazi arama tarama faaliyetlerini sürdüren komando birliğine teröristlerin açtığı ilk ateşte jandarma komando erler Servet Yıldırım ve Ayhan Demirci şehit oldu. Sarp arazide kaçarak izlerini kaybettiren teröristlerin yakalanması için hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şehit er Servet Yıldırım'ın Kars'ın Kağızman ilçesindeki baba evinde de hüzün yaşanıyor. Fenalaşan anne Pakize Yıldırım'ı komşuları sakinleştirmeye çalıştı. Bu arada, Servet Yıldırım'ın küçük kardeşi Mehmet Yıldırım'ın da Adana'da askerlik görevini yaptığı belirtildi. Şehit er Yıldırım'ın cenazesinin yarın Kağızman Kaymakamlığı önünde düzenlenecek törenin ardından Çukurayva Köy Mezarlığı'nda toprağa verileceği öğrenildi. Terhisine 10 gün kala şehit düşen jandarma komando er Ayhan Demirci'nin Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde oturan ailesi de yasa boğuldu. Demirci'nin cenazesi bugün düzenlenecek askeri törenle ilçe mezarlığında toprağa verilecek.

5 GÜNDE 4 ŞEHİT
Geçtiğimiz hafta içinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde jandarma üsteğmen Muhammet Ali Demir ve Hakkâri'nin Çukurca ilçesi Çağlayan kesiminde komando er Sedat Karacan şehit olmuştu. Son 5 günde şehit olan asker sayısı 4'e yükseldi. Bölgede operasyonlar hava destekli sürdürülüyor.
Haberin fotoğrafları