kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
‘MALATYA OLAYDAN UTANIYOR’.... Belediyenin daveti üzerine Malatya’ya gelen Dr. Lale Akgün, kanlı olayın Malatyalıları çok üzdüğünü bildiğini belirterek, "Ama bu olay Malatya’ya mal edilemez" dedi.

Öldürülen Alman'ın eşi için başkandan iş istedi

Ömer ADIYAMAN - MERKEZ
Alman Sosyal Demokrat Parti vekili Dr. Lale Akgün, öldürülen Alman'ın karısı için belediye başkanından iş isteyip "Malatya bu aileye sahip çıkmalı" dedi..
Malatya Belediyesi'nin davetlisi olarak şehre gelen Almanya Sosyal Demokrat Parti Milletvekili Dr. Lale Akgün, Zirve Yayınevi'ne düzenlenen kanlı baskında öldürülen Alman uyruklu Tilmann Geske'nin eşi Suzanna Geske için Malatya Belediye Başkanı'ndan iş istedi. 18 Nisan 2007 tarihinde meydana gelen ve biri Alman uyruklu 3 kişinin öldürüldüğü olayla ilgili değerlendirmede bulunan Akgün, "Malatyalılar olaydan büyük bir utanç ve üzüntü duyuyor. Fakat bence olayın Malatya ile bir alakası yok. Böyle olaylar dünyanın her yerinde olabilir" şeklinde konuştu.

'TÜRKÇELERİ DAHA İYİ'
Milletvekili Dr. Lale Akgün daha sonra Malatya Belediye Başkanı H. Cemal Akın'ı makamında ziyaret etti. Ziyarete SABAH Avrupa Gazetesi Yayın Yönetmeni ve Genel Müdürü Ali Gülen de katıldı. Suzanna Geske'yi evinde ziyaret ettiğini belirten Akgün, Geske'nin kendisine Malatya'da kalacağını söylediğini belirterek şöyle konuştu: "Bana, 'Malatya'yı terk etmeyeceğim. Burası benim memleketim. 10 yıldır burada yaşıyorum' dedi. Ben de kendisine iş bulma konusunda yardım edeceğim. Belediye başkanıyla da bu konuyu görüştüm. Malatyalılar, geride kalan 1 kadın ile 3 çocuğa sahip çıkmalı. Bu çocuklar, Almanca'dan daha iyi Türkçe konuşuyorlar."
Haberin fotoğrafları