Makarnayı, tuzlu kaynar suda istediğiniz kıvamda pişirip, süzün. Isıtılmış yağda, sarmısağı 2 dakika soteleyin. Kabağı katıp, 2 dakika daha karıştırarak pişirin. Krema ve sıcak makarnayı kabaklı karışıma ilave edip, karıştırın ve servis tabaklarına alın. Bir kapta limon kabuğu, maydanoz, taze soğan ve peyniri karıştırın. Kremalı makarnanın üzerine peynirli karışımdan serperek servis yapın.
MALZEMELER 4 kişilik* 1 paket fiyonk makarna
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 3 diş sarmısak (dövülmüş)
* 2 adet küçük boy kabak (iri rendelenmiş)
* 300 ml. krema
* 2 tatlı kaşığı limon kabuğu (ince rendelenmiş)
* 1 çorba kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
* 3 adet taze soğan (ince doğranmış)
* 40 gr. eski kaşar peyniri (ince rendelenmiş)
Yayın tarihi: 30 Nisan 2007, Pazartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/30/gny/haber,47ED51E3240844C78AAA9D2E654D9E91.html
Tüm hakları saklıdır.