kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 27 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Soldan sağa: Bilge Kaya, Yasemin Karaman, Gamze Atik, Müjde Alev Beştaş ve Ciğdem Yalçın, öğretmenlerinin liderliğindeki çalışmalarıyla, İstanbul'da yapılan okullar arası proje yarışmasını da kazandı.

Organ bağışının liseli beş meleği

Yaşar ÖZAY / HABER MERKEZ
Meslek liseli beş kız öğrenci organ bağışı projesiyle 3 bin kişiye ulaştı, bunlardan 2 bin 730'unu da organ bağışlamaya ikna etti..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Organ bağışının liseli beş meleği
Bakırköy Sağlık Meslek Lisesi'nde okuyan 5 kız öğrenci başlattıkları projeyle, 2 bin 730 kişiyi organ bağışına ikna etti. Gençler danışmanlığını, öğretmenleri Hacer Gürol'un yürüttüğü bu anlamlı projeyle İstanbul'da okullararası proje yarışmasında da binin üzerinde rakibi geride bırakıp birincilik kazandı. Beş genç kız kampanyalarına, İstanbul-Bakırköy ilçesinde bulunan Bakırköy Lisesi ve Hasan Polatkan liselerinde okuyan öğrencilere sunum yaparak başladı. Yeterli ilgiyi görmeyince ise, organ bekleyen hastaların durumlarını görüntüleyerek arkadaşlarına gösterdiler.

KURAN'DAN DA ALINTI YAPTILAR
Broşürler dağıtarak, Türkiye'de 18 bin kişinin böbrek beklediğini, bir organ bağışlayarak 8 kişinin hayatının kurtulacağını ve Batı ülkeleri ile ABD'ye göre bizde bu oranın milyonda 22 olduğunu dile getirerek, kampanyalarına destek aradılar. Beş genç kız dini açıdan organ bağışının sakıncalı olduğu yönündeki şüpheleri ortadan kaldırmak için de yoğun çaba gösterdi. Kampanyanın bu ayağını üstlenen öğrencilerden Bilge Kaya, neler yaptıklarını şöyle anlattı: "Diyanet Din İşleri Yüksek Kurulu ile temasa geçtik. Kurul, organ naklinin insanın insana yapabileceği en büyük yardım olduğunu açıkladı. Ben de büyüklerimin yardımıyla Kuran'da 'Kim bir insana hayat verirse onun sanki bütün insanlara hayat vermişcesine hayat kazanacağı' denilen sureyi, (Maide Suresi, 32'nci ayet) büyüklere aktardım. Şimdi İstanbul'un bütün ilçelerinde projemizi uygulamak istiyoruz."