kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 26 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar

Ziraat'ten Hazine'ye rekor kâr payı

Ziraat Bankası 1.5 milyar YTL gibi rekor bir tutarı Hazine'ye kâr payı olarak ödeyecek. Böylece 4 yılda Ziraat'in Hazine'ye aktardığı tutar 10 milyar YTL'yi bulacak..
Ziraat Bankası'nda 2006 yılı faaliyetlerinden elde edilen 2 milyar 100 milyon YTL net kârın 1 milyar 505 milyon YTL'sinin, net kâr payı olarak Hazine'ye ödenmesi kararlaştırıldı. Ziraat Bankası'nın olağan Genel Kurulu dün yapıldı. Banka'dan yapılan açıklamaya göre, Genel Kurul'da bankanın 2006 yılı faaliyet sonuçları ve diğer gündem maddeleri görüşüldü.

İstanbul'a taşınıyor
Genel Kurul'da, hesap dönemine ait bilanço ve kâr-zarar tablosu ile kâr dağıtım tablosunun onaylanarak 2006 yılı faaliyetlerinden elde edilen 2 milyar 100 milyon YTL net kârın 1 milyar 505 milyon YTL'sinin, net kâr payı olarak Hazine'ye ödenmesine karar verildi. Açıklamada, "Böylece son dört yılda söz konusu kâr payı, temettü ve vergiler yoluyla kamuya aktarılan kaynak tutarı 10 milyar YTL'yi aştı'' denildi. Bu arada Ziraat Bankası'nın İstanbul'a taşınması için Genel Kurul'da yönetim kurulunun yetkilendirildiği de öğrenildi.