kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Malatya'daki olay dünyada birinci gündem maddesiydi. Alman SPD Federal Meclis Milletvekili Dr. Lale Akgün "Canice işlenen cinayet büyük bir şok yarattı" şeklinde açıklamada bulundu. Yeşil Milletvekili Bilkay Öney, "Allah'ın adını anarak kimse vahşete başvuramaz" dedi. Berlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Birliği (TDU) ise, "Nefretle kınıyoruz. İnsanların dini inanç farklılıkları nedeniyle yaşam haklarının ellerinden alınması hiçbir inanca ve insanlığa sığmaz" açıklamasında bulundu.

MİLLİYETÇİ ŞİDDET ARTIYOR
* İtalya Başbakanı Romano Prodi: Türk hükümetini bir arada yaşama konusunda uluslararası kurallarda titizliğe davet ediyorum... İtalyan Papaz Andrea Santoro'nun öldürülmesini hatırlatan duygular içindeyim. Acı ve yas. Bu cinayetler Türkiye'nin AB sürecine yardımcı olmayacaktır.

* İtalyan Corriere della Sera gazetesi: Hıristiyan yayınevine saldırı. Yayınevini Bozkurtlar tehdit etmişti.

* Amerikan New York Times gazetesi: Türkiye'de milliyetçi akımın yarattığı şiddet dalgası giderek tırmanıyor. Bu tehlikeli yükseliş AB'ye üye olmayı hedefleyen Türk hükümetini endişelendiriyor.

* İngiliz Daily Telegraph gazetesi: Cinayetler Türkiye'nin güneydoğusunda Şeriat yasalarına dayalı bir düzen kurulmasına yönelik faaliyet gösteren Türk Hizbullahı tarafından yapılmış olabilir.

* İngiliz Guardian gazetesi: Saldırı Dink'in öldürülmesinden iki ay sonra meydana geldi. Dink'in kökeni de Malatya'ydı. Milliyetçilerin yoğun olarak yaşadığı kent ayrıca Papa'ya suikast girişiminde bulunan Mehmet Ali Ağca'nın da doğum yeri.