Isıtılmış yağda soğanı yumuşayıncaya kadar soteleyin. Önce havuç ve patatesi katıp 5 dakika, ardından da yer elması, kereviz ve pırasayı ilave edip 5 dakika daha karıştırarak soteleyin. Sebzelere piliç suyunu ilave edip, kaynama noktasına gelince bulguru katın ve kısık ateşte 15 dakika pişirin. Yoğurt, limon suyu, yumurta sarısı ve tuzu çırpın. Çorbanın suyundan küçük bir kepçe suyu yoğurtlu karışıma karıştırarak katın. Bu karışımı da yavaş yavaş ve karıştırarak çorbaya ilave edip, 2-3 dakika pişirin. Çorbanın üzerine dereotu serperek servis yapın.
MALZEMELER 8 kişilik* 500 gr. yer elması
* 1 kahve fincanı zeytinyağı
* 1 adet soğan
* 1 adet havuç
* 1 adet patates
* 1 adet kereviz
* 1 adet pırasa
* 6 su bardağı piliç suyu
* 1 kahve fincanı bulgur
* 1 su bardağı yoğurt
* 1 adet limonun suyu
* 1 adet yumurta sarısı
* 5 sap dereotu
* Tuz
Yayın tarihi: 20 Nisan 2007, Cuma
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/20/gny/haber,A828F73C298142538D803519CB63412B.html
Tüm hakları saklıdır.