Tereyağ ve şekeri krema gibi olana kadar robottan geçirin. Yumurta sarılarını tek tek katın. 25 ml. soğuk su katıp, robottan geçirin. Karışımı bir kaba alıp, un katın ve karıştırın. Hamuru streçe sarıp, buzdolabında 2 saat dinlendirin. Hamuru hafif unlu bir yüzeyde 30 cm. çapında yağlanmış bir tart kalıbının taban ve kenarlarını kaplayacak ebatta açıp, kalıba yayın. Üzerini kapatıp, 1 saat soğutun. Hamurun üzerine fırın kağıdı yayıp, kurufasulye ya da pirinç taneleri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Çikolata ve tereyağı benmari usulü eritin. Yumurta, yumurta sarısı ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıp, soğumaya başlayan çikolatalı karışıma katın. Hazırladığınız çikolatalı harcı, tart hamurunun üzerine döküp, önceden ısıtılmış 130 derece fırında 15 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine kakao serpin.
MALZEMELER 12 dilim
* 175 gr. tereyağı
* 1 çay bardağı pudraşekeri
* 2 adet yumurtanın sarısı
* 1 çay bardağı su (soğuk)
* 250 gr. un
* Kakao (serpmek için)
Harç:
* 250 gr. bitter çikolata (doğranmış)
* 170 gr. tereyağı (doğranmış)
* 2 adet yumurta
* 3 adet yumurtanın sarısı
* 1 çorba kaşığı tozşeker
Yayın tarihi: 17 Nisan 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/17/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.