Pırasaları 5'er cm. uzunluğunda kesip, jülyen doğrayın. Isıtılmış yağda soğanı yumuşayana kadar soteledikten sonra pırasayı ilave edip, 5 dakika soteleyin. 100 ml. su, tuz ve tozşekeri katıp, tencerenin kapağı kapalıyken kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pirinci unlu suyu gidene kadar yıkayın. 100 ml. kaynar suda suyunu çekene kadar kısık ateşte 10 dakika pişirin. Pirinç ve pırasayı harmanlayıp, fırın kabına yayın. Üzerine kırmızıbiber ve karabiber serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerine limon suyu gezdirip maydanoz serpin.
MALZEMELER 6 kişilik
* 1 kg. pırasa
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet soğan
* 1 su bardağı su
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1 kahve fincanı pirinç
* 1 adet limonun suyu
* 5 sap maydanoz
* Tuz
* Toz kırmızıbiber
* Karabiber
Yayın tarihi: 17 Nisan 2007, Salı
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/17/gny/haber,C05DAE3239894B2CB0A5CC89D423503B.html
Tüm hakları saklıdır.