* 125 gr. tereyağı
* 1.5 su bardağı un
* 2 tatlı kaşığı nescafe
* 1 kahve fincanı pudra şekeri (elenmiş)
* 1 tatlı kaşığı vanilya
* 40 gr. damla çikolata
Tereyağını yumuşayana kadar çatalla ezin. Un, nescafe, pudra şekeri ve vanilyayı ilave edip, iyice karıştırın. Damla çikolatayı katıp yoğurun. Hamura 35 cm. uzunluğunda rulo şekli verin ve streç ile sarıp, yaklaşık 1 saat buzdolabında soğutun. Hamuru 20 dilime kesin. Yağlanmış fırın kağıdının üzerine dizip, üzerine hafifçe bastırarak yassılaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırın kağıtlarının üzerinde 1-2 dakika soğuttuktan sonra tabağa çıkartıp, soğuk servis yapın.
Mantarlı yumurta
* 8 dilim salam (ince dilimlenmiş)
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* 1 su bardağı mantar (dilimlenmiş)
* Karabiber (arzu edilen miktarda)
* 4 adet yumurta
* 4 çorba kaşığı krema
* 250 gr. beyaz peynir (küp doğranmış)
* Kızarmış ekmek
Salamları 4 adet porsiyonluk fırın kabına paylaştırın. Tereyağını eritip, mantarları 1-2 dakika soteleyin. Kağıt havlu üzerine çıkartıp yağını süzün, salamların üzerine yayıp, karabiber serpin. Her bir kalıba bir adet yumurta kırıp, 1'er çorba kaşığı krema dökün ve en üste peynir serpin. Fırın kaplarını, yarısına kadar su dolu olan başka bir kabın içine yerleştirip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kızarmış ekmekle birlikte servis yapın.
Yayın tarihi: 15 Nisan 2007, Pazar
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/15/gny/tuter.html
Tüm hakları saklıdır.