İLİŞKİLİ HABERLER
Le Caique'ten bir tarif: Deniz mahsullü karnıyarık
Le Caique'ten bir tarif: Deniz mahsullü karnıyarık
Yapılışı: Patlıcanları alacalı doğrayıp üçe bölün. İçlerini oyup kızartın. Ahtapot, karides ve kalamarları küçük küçük doğrayıp bir tavada kavurun. İçine sarımsak, soyu sosu ve tereyağı ekleyerek biraz daha kavurun. Bu karışımı kızarttığınız patlıcanların içine doldurun. Başka bir kapta biraz sarımsak, tereyağı, soya sosu ve domates suyunu kaynatın. Bu sosu doldurduğunuz patlıcanların üzerine dökün. Üzerine kaşar rendeleyin ve fırına verin. Üstü kızarana kadar pişirin.
Malzemeler:
* Kişi sayısına göre dilediğiniz kadar patlıcan
* Patlıcan sayısına göre dilediğiniz kadar ahtapot, karides, kalamar
* Sarımsak
* Soya sosu
* Tereyağı
* Domates veya domates suyu
* Taze kaşar
Yayın tarihi: 14 Nisan 2007, Cumartesi
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/14/ct/haber,6BE3E362B6A24F079010B3C8725B5447.html
Tüm hakları saklıdır.