Hazırlanışı: Brokoli ve ıspanağı 15 dakika haşlayın. Izgarayı veya tavayı ısıtın. Domates ve dilimlenmiş kuru soğanları şişlere dizin. Somon filetoya karabiber ve tuz kattıktan sonra ızgaraya yerleştirip her iki tarafını 3'er dakika pişirin. Balığı fazla pişirmedan sebzelerle birlikte servis edin.
Malzemeler:
* 100 gr. derisi üzerinde bırakılmış somon fileto
* 1 kök ıspanak
* 1/4 orta boy kuru soğan
* 3 adet kiraz domates
* 2 orta boy bürüksel lahanası
* 1/2 su bardağı brokoli
* Karabiber
* Tuz
* * *
Sebzeli kepekli makarna
Hazırlanışı: Bezelye, karnabahar ve bürüksel lahanasını 20 dakika kadar kaynatın. Sebzeleri tencereden aldıktan sonra aynı su ile makarnayı diri olacak şekilde haşlayın. Makarnayı süzdükten sonra çukur bir kaseye koyun ve daha önce haşladığınız sebzeleri makarnaya ilave edin. Zeytinyağa dövülmüş sarmısak ve fesleğen ilave edip makarnanızın üzerine dökün. Malzemeler:
* 8 kaşık kepekli makarna
* 1/4 su bardağı bezelye
* 1/2 tatlı kaşığı kırmızıbiber
* 3 adet Brüksel lahanası
* 1/2 su bardağı karnabahar
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağ
* 4 yaprak fesleğen
* Sodyumu azaltılmış tuz
* 1 diş sarmısak
* Karabiber
Yayın tarihi: 11 Nisan 2007, Çarşamba
Web adresi: https://www.sabah.com.tr/2007/04/11/gny/haber,9E69C0A5353646AE95359E026A4E0CA8.html
Tüm hakları saklıdır.