Türk mutfak kültürünü kayıt altına almak üzere harekete geçen Aşçılar Federasyonu üyeleri, "7 Bölgeye Lezzet Yolculuğu" projesi kapsamında Feshane Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Etkinlikte aşçılar tarafından gökkuşağını simgeleyen, 7 renkten oluşan yemek gösterisi yapıldı. Gösteride etli bulgur pilavı üzerine, renkleri temsilen aralarında havuç, mısır ve kırmızı lahananın da bulunduğu sebzeler yerleştirildi. Kültür merkezinde düzenlenen etkinlikte ayrıca aşçı Nahit Yılmaz'ın buzdan yaptığı 600 kilogram ağırlığındaki "Osmanlı Arması" da büyük ilgi gördü. Yılmaz, buzdan heykeli elektrikli testereyle 2 saatte tamamladığını söyledi.
Yayın tarihi: 9 Nisan 2007, Pazartesi Diğer Günün İçinden Haberleri
|
|