Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muammer Kayahan, Mustafa Ezici'nin tahlil yaptırdığı atık yağlara ilişkin raporu şöyle değerlendirdi: "Türkiye'de kızartma yağı için özel bir üretim söz konusu değil. Bu analiz raporunda benim dikkatimi çeken bir husus var. Ayçiçeği yağının yüzde 5.43 gibi serbest asitlik göstermesi, bu yağın artık insan gıdası değil, sanayi yağı olarak kullanılmasının bile güçlük yaratacağını ortaya koyar. Bu raporda olması gereken yağ asitlik miktarının on beş katı gibi bir rakam var. Gliserin oranının bu düzeyde olması korkunç bir cinayet. Olacak iş değil. İnsanların sağlıyla bu kadar rahat oynanan bir ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum."