Çikolata aspirine rakip oldu
Günde iki çorba kaşığı siyah çikolata yemek, kandaki pıhtılaşmanın önüne geçilmesine yardımcı oluyor. Johns Hopkins Üniversitesi araştırmacıları; aspirinin kandaki pıhtılaşmaya etkisi üzerine bir araştırma yaptı. Araştırma sırasında çıkan sonuca göre; çikolata, aspirinle benzeri bir etki yaratıyor ve kandaki pıhtılaşmayı azaltıyor. Araştırma ekibinden Prof. Daine Becker; kakao çekirdeğindeki kimyasalın, kandaki pıhtı hücrelerinin azaltılmasında aspirinle aynı biyokimyasal etkiyi yarattığını tespit ettiklerini söyledi. Siyah çikolatanın tansiyonu düşürdüğü ve kan dolaşımına farklı faydaları olduğu ise bilim adamlarınca yaklaşık yirmi yıldır biliniyor.
|