Neden kaynak belirtilmedi?
Türk mutfağı uzmanı Nevin Halıcı, yemek yazarı Tijen İnaltong'un Her Güne Bir Yemek adlı kitabındaki tariflerin dörtte birinin kendisine ait olduğunu iddia ediyor. Türk Mutfağı, Ege Bölgesi Yemekleri, Güneydoğu Anadolu Mutfağı Yemekleri, Siniden Tepsiye, Selçuklu Yemekleri, Geleneksel Konya Yemekleri gibi kitapların yazarı Halıcı,özellikle henüz Türkiye'de yayınlanmayan, İngiltere'de basılan Sufi Cuisine (Mevlevi Mutfağı) adlı kitabından yapılan alıntıların kaynak belirtilmeden kullanılmasına çok üzülmüş. Mevlana'nın hayat felsefesini yemek sözcükleriyle anlattığı fikrinden hareketle yazılan kitapta yer verilen 'bulamaç aşı' tarifi bunlardan biri... Diyarbakır'da yapılan bir bahar salatası olan 'nergisleme' de aynı şekilde kullanılmış.
|